ΕΙΣΟΔΟΣ | ΕΓΓΡΑΦΗ

Βρείτε μας: follow us on facebook follow us on youtube follow us on picasa
Αρχική ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΚΕΠ Επισκέψεις σε Επιχειρήσεις
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

businessvisits

Η Μοναδα Καινοτομιας και Επιχειρηματικοτητας του Πανεπιστημιου πειραιως διοργανωνει τακτικα επισκεψεις σε επιχειρησεις

Οι συστηματικά οργανωμένες ενημερωτικές επισκέψεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα σπουδών είναι χρήσιμες, προκειμένου οι φοιτητές να «αποκωδικοποιήσουν» το επιχειρηματικό περιβάλλον και να ενσωματώσουν στις εμπειρίες τους τις επιχειρησιακές λειτουργίες και το περιεχόμενο του δημιουργικού ρόλου του επιχειρηματία, σε όλες του τις εκφάνσεις.

Η διαδικασία αυτή θα συμβάλει στον προβληματισμό των φοιτητών για το μελλοντικό επαγγελματικό προσανατολισμό τους, θα συμπληρώσει τη θεωρητική τους γνώση και πιθανώς να δημιουργήσει έδαφος προβληματισμού για το κατά πόσον τους είναι ελκυστική και επωφελής η εμπλοκή σε καριέρα αυτοαπασχολούμενου – επιχειρηματία. Επίσης θα ενισχύσει το θεσμό της πρακτικής άσκησης με στόχο την προώθηση των αποφοίτων σε θέσεις απασχόλησης ανάλογες των επαγγελματικών προσόντων τους.

Η σχέση φοιτητών-επιχειρήσεων δημιουργεί εξοικείωση των πρώτων και με τις νέες τεχνολογίες (πληροφορικής & παραγωγής) και ευαισθητοποιεί την ελληνική κοινωνία σε θέματα επιχειρηματικής εκπαίδευσης και ανταγωνισμού.

Για τις ανάγκες των επισκέψεων σε επιχειρήσεις, έχει συνταχθεί σχετικός Οδηγός Επισκέψεων ο οποίος είναι περιορισμένης χρήσης για τα στελέχη της ΜΟΚΕΠ που εμπλέκονται στην οργάνωση και υλοποίηση των επισκέψεων.

 

Ακολουθηστε στο Facebook!