ΕΙΣΟΔΟΣ | ΕΓΓΡΑΦΗ

Βρείτε μας: follow us on facebook follow us on youtube follow us on picasa
Αρχική ΕΡΕΥΝΑ
ΕΡΕΥΝΑ - Γενικές Πληροφορίες

Γενικές Πληροφορίες - ΈΡΕΥΝΑ

Τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, μεμονωμένα ή ομαδικά, ερευνούν συστηματικά τις εξελίξεις της Επιχειρηματικότητας (απο διάφορες οικονομικές και κοινωνικές απόψεις) στην Ελλάδα και διεθνώς.

Τα αποτελέσματα των ερευνών (προγράμματα ολοκληρωμένα και σε εξέλιξη) ανακοινώνονται, με διάφορους τρόπους, σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά ή άλλες εκδόσεις.

 

Περισσότερα για την Έρευνα της ΜΟΚΕΠ

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές κάθε τύπου δραστηριότητες, συνεχίζεται ενεργά η ερευνητική εμπλοκή μελών του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης σε Προγράμματα - Εθνικά η Διεθνή - που έχουν σχέση με την Επιχειρηματικότητα, την Οικονομική εκπαίδευση, τον Οικονομικό Εγγραμματισμό κ.α.

Τα ιδιαίτερα επιτυχή προγράμματα EUROPE, EUROPE-EAC (http://www.europe-eac.com/) και FINALIST(http://www.finalist-project.eu/) που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, ακολούθησαν άλλα που αναλήφθηκαν από το 2010 έως σήμερα:

  1. CAL4INO (Creative Activities in Learning for Innovation and Entrepreneurship) - Περισσότερες πληροφορίες: http://www.cal4ino.com/
  2. EFEP (European Financial Education Partnership) - Περισσότερες πληροφορίες: http://www.efep-project.eu/
  3. SIGOLD (Turning the Silver Challenge into a Golden Opportunity) - Περισσότερες πληροφορίες: http://www.sigold.net/
  4. FINALLY (Financial Literacy for the Roma) - Περισσότερες πληροφορίες: Project FINALLY

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται και το πρόγραμμα MELISSA (Mentoring Links of Industry Supported Schools’ Activities in Entrepreneurship), για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί σχετική Πρόταση (από 10 εταίρους σε 6 Ευρωπαικές χώρες) στην Ευρωπαική Επιτροπή.

 


Ακολουθηστε στο Facebook!